MALINJONSSON.NU

Pasta Carbonara
Godmorgon! Jag tänkte börja dagen med att dela med mig av detta goda recept som jag gjorde häromveckan. Jag valde att ta bönpasta istället för vanlig och det blev minst lika gott om inte godare (och nyttigare!!). Det blev en riktig favorit här hemma.
Detta behöver du:
300-400 gram bönspaghetti (eller välj vanlig spaghetti)
1tsk olivolja
2pkt bacon (140g x2 - eller ev. bacontärningar 150gx2)
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1/2 tsk salt
2 ägg
1 dl grädde
100g riven parmesanost (eller ta någon ost du har hemma bara, jag tog en ekologisk lagrad)
Gör så här:
1. Koka bönspaghetti enligt anvisningar på förpackningen. Med släng i 1 tsk olivolja i vattnet och låt spaghettin koka i det. Medan det kokar gör du i ordning resten.
2. Skala och finhacka lök och vitlök och stek den sedan några minuter. Lägg på ett fat.
3. Skär bacon i små bitar och stek den tills den blir lite knaprig. 
4. Vispa ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Riv osten och rör ner den och saltet med äggen och grädden.
5. Häll av vattnet från den färdigkokade spaghettin. Blanda sedan i löken och baconen. Blanda sedan i äggröran och rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö gärna över grovmalen svartpeppar och persilja.
Smaklig måltid! ♥