MALINJONSSON.NU

Hur klarar man att springa 10 kilometer?
Idag blev det 10 kilometer igen. Sist jag tog milen var i september, om jag inte minns fel. Har sprungit mycket ändå men har inte kört en mil rakt igenom.... och det kändes kan jag lova haha. De första 6 kilomtetrarna gick hyfsat. Men sen blev det riktigt tufft. Alltså mina ben hängde nästan inte med, men jag tvingade mig själv att hela tiden tänka ”en kilometer i taget”, ”en minut i taget” osv. Mycket handlar om positivt tänkande och inställning, det har större betydelse än man faktiskt tror.
När jag började löppasset så hade jag bara tänkt köra 3 kilometer men kände direkt att den svarade på mer och hade energi så då bestämde jag direkt att idag ska jag bara kämpa mig till 10 km. Om jag istället hade fortsatt i banorna jag tänkt från början och bestämt mig för 3km så hade jag varit trött vid 2,5km och undrat när fan mätaren ska slå 3km, men istället så börjar det bli kämpigt vid 6km. Alltså detta beror ju helt och hållet på vad man ställer in hjärnan på. Det tycker jag är lite intressant också, så ibland brukar jag lura mig själv att jag ska springa 5km när jag bara ska köra 3 hehe. 
Hur klarar man att springa 10km?
* Börja med kortare distanser, kanske 3km första veckan, 4km andra veckan, 5km veckan därefter osv.. tills du är uppe i 10km. Kanske eventuellt vilar en vecka med kortare distanser osv. Känn efter vad kroppen svarar på.
* Ha diciplin och se till att göra flera löpningar i veckan och att hela tiden utmana dig själv och öka distansen eftersom.
* Och det viktigaste: Sluta inte när det är jobbigt, sluta när du är klar!
Lycka till! <3