Hello friday! Sista fredagen i Sverige på länge för mig, så därför fick det bli en redig tacofredag med la familia i form av en tacopaj. Kanske godaste tacopajen jag gjort. Recept finns längre ned. Men här är fredagens meny:
Förrätt: Toast stekt i smör, vitlök och basilika med topping av mozzarella, tomat och timjan. En riktigt bra aptitretare om jag får säga det själv =)
Varmrätt: Tacopaj
Efterätt: Banan- och jordnötscheesecake med chokladtopping. En annorlunda men god efterätt. Dock föredrar jag nog marrängswiss alla dagar i veckan. Men roligt att prova något annat ibland.
Nu ska jag sluta snacka och dela med mig av receptet på varmrätten. Recept på efterätten kommer senare i helgen =)
Tacopaj i långpanna 12 personer
Deg:
200g smör
15 dl vetemjöl
6 dl mjölk
8 tsk bakpulver
Blanda vetemjöl och bakpulver i en stor bunke. Smula sedan i smöret med hjälp av fingertopparna. (Jag brukar ta en osthyvel och hyvla smör i tunna skivor, då blir det lättare att få det jämnt och fint i mjölet.) Tillsätt sedan mjölken och rör snabbt ihop till en jämn och fin deg. Tryck/kavla sedan ut degen i en långpanna och tryck upp degen på kanterna.
Tips: Kavla ut degen på ett bakplåtspapper på bänken och vänd sedan ner degen i långpannan, så blir det enklare att få ut den.
Fyllning:
600 gram köttfärs
1,5 - 2 påsar tacokryddmix
2 frp. passerade tomater (500g x2)
1 stor gul lök, finhackad
Fräs köttfärsen så den blir genomstekt och tillsätt tacokryddan. Tillsätt sedan de passerade tomaterna och den finhackade löken och låt allt puttra en stund. Häll köttfärsröran i långpannan.
Sås:
5 dl creme fraiche
8 msk majonäs
3 st pressade vitlöksklyftor
Blanda allt samman och bred såsen över köttfärssröran.
Topping:
5 skivade tomater
Riven ost
Toppa med skivade tomater och riven ost. Sätt sedan in långpannan i mitten av ugnen på 175 grader och i cirka 35-40 min. Tills den fått fin gyllenbrun färg.
Tips: Höj graderna till 200 eller 225grader efter 30 min om den ej fått någon färg så blir den klar snabbare.
Servera gärna med en god sallad =)
Angelica Wåhlin

Gud, så gott!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress