Alltså i fredags provade jag en lite mer avancerad efterrätt, men den var otroligt enkel att göra och väldigt god. Den är heller inte en jätteonyttig efterrätt vilket är ett stort plus hemma hos mig.
Botten:
2,5 dl cashewnötter
2 dl kokos
10st dadlar
2 msk kakao
En nypa salt
Blanda alla ingredienser i en mixer och mixa till en crunchig röra som du sedan trycker ut i en springform med löstagbara kanter. Ställ åt sidan och gör nästa lager.
Banan och jordnötsfyllning:
2 dl ekologiskt jordnötssmör
4 små bananer (krav-bananerna brukar vara små, alt. 2 stora bananer)
2 tsk vaniljpulver
1/2 dl kokosolja
En nypa salt (smaka av, kan bli salt av jordnötssmöret också så det ej behövs)
Släng ner dessa ingredienser i mixern tills det blir en krämig och slät smet. Häll det sedan över crunchbottnen. Ställ in i kylen minst 30 minuter. Under tiden kan du göra chokladtopping.
Chokladtopping:
1 dl kakao
1 dl kokosolja
1/2 dl agavesirap
1 dl vatten
Blanda ihop allt till en krämig chokladsås som du sedan smetar ut över banan- och jordnötsfyllningen. Häv på folie och ställ in den i frysen i ett par timmar.
När du ska äta den är det viktigt att du tar fram den en bra stund innan (cirka 1 timme), så den hinner bli sådär riktigt krämig och god. Servera gärna med hallon till. Supergott!!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress