Godmorgon härliga söndag! Vet inte vart jag ska börja någonstans. Igår spelade vi vår sista match för denna säsong. Och det var minst sagt magiskt. Bästa avslutet man kunnat få. Vi plockar hem en en vinst med 5-1 mot Stensätra och vi hamnar på 3:e plats i tabellen. Helt klart godkänt resultat och extra roligt att vi uppfyller vårt mål, som just var att bli top 3 i serien.


Jag har sagt det tidigare men måste ta upp det igen och sammanfatta hela säsongen. Detta har ju varit min tuffaste säsong någonsin. Mitt personliga mål var att göra min bästa säsong någonsin. Den målsättningen föll ju lite magplask, bokstavligen, redan innan serien startade. Jag gick upp nästan 10kg under våren. Mycket på grund av tröstätning och att jag inte alls mådde bra. Jag tappade motivationen för fotbollen, men framförallt livsglädjen. Jag vet ju att jag alltid mår bra när jag spelar fotboll, men under större delen av denna säsong så har jag mått dåligt när jag spelat. Det enda jag har sett är hur jag gått ner mig. Att jag varit så långt ifrån den jag vill vara och att allt känts jobbigt. Så för två månader sedan tog jag beslutet att jag skulle spela klart den här säsongen, inte för min egen skull, utan för lagkamraterna. Men sedan lägga skorna på hyllan.
Det enda jag kände var, varför ska jag spela när det bara gör mig illa. Fotbollen fick mig inte att må bra längre.
Sen kom vändningen för kanske 4 veckor sedan. Jag vet inte vad som hände. Minns att det var matchen när vi mötte Team Hudik som jag var så himla taggad. Jag vaknade på morgonen med ett pirr i magen som jag inte haft på hela säsongen. Alltså det är en känsla som jag inte ens kan beskriva. Någonting tändes i mig, det var en glöd för fotbollen igen. 
Jag började längta efter nästa träning. Jag ville vara med på alla träningar för att ge mig själv den bästa förutsättningen. Tankarna om att lägga skorna på hyllan började bli lite oklar. Nu var jag inte lika säker på om det verkligen var det jag ville.
Jag vet inte om det är något tecken, men de senaste matcherna har jag haft sådan glädje när jag spelat. Igår var det verkligen magiskt. Jag är inte jätte nöjd med min prestation, men jag är inte missnöjd heller. Jag pytsade fyra mål och jag minns inte senast jag gjorde det. Tror jag gjort 5 mål som mest i en och samma match men det var flera år sedan. Målen är inte allt. Men just att göra mål har varit något som låst sig för mig denna säsong och därför var det en sådan lättnad att avsluta säsongen med att näta lite.
Men det bästa av allt, var definitivt återhämtnings-körven efter matchen. Alltid lika go ;)
Men hur som helst, så är det återigen fotbollen som fått mig på banan igen. Jag har ju även kört på med mycket träning på sidan av. Jag har nog aldrig tränat så mycket utanför fotbollen som jag gjort i år. Men mycket på grund för att kunna prestera ännu bättre på fotbollen. Mitt mål efter sommaren var att avsluta säsongen starkt, eftersom det var så tufft på våromgången. Och det målet kan jag ju idag glatt känna att jag uppfyllt. Det är ju ändå ett starkt bevis på att om det inte går som man tänkt sig, så är det bara att kliva upp igen, sätta upp ett nytt mål och försöka fixa det istället. Att ge upp var aldrig ett alternativ =)
Ett år fyllt av miljarder tankar och känslor. Men idag tänker jag ingenting och det enda jag känner är kärlek för detta gäng. Nu blir det ett skönt uppehåll. 
lars

Härligt och GRATTIS till tredje platsen i serien.
Jag följer ett tjejlag i Div.2 västra. Jag gillar damfotboll, därför att det är öppnare ärligare fotboll
Ha det så bra nu utan fotbollen, men jag tror du tränar mycket inför säsongerna
Lycka till

Svar: Tack så mycket. Roligt att höra att du gillar damfotbollen. Ha de gött =)
MALINJONSSON.NU

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress