MALINJONSSON.NU

16:8

Godkväll! Hoppas allt är bra med er. Med mig är det väl rätt bra skulle jag säga. Det är flyttkaos här hemma, kartonger och grejer överallt, men siktar på att få ordning till jul i alla fall he he. 

Jag tänkte berätta lite om vad jag precis börjat köra. Och det är nämligen regelbunden fasta, och hittills har det gått skit bra. Man äter i 8 timmar och fastar 16. Tror man kallar det 16:8. Är inne på 4e fastan nu och det blir ju rätt naturligt, ingenting man behöver tänka på nästan, men som kan ge en mycket positiv verkan på hälsan. Tarmarna behöver ju vila, och att utnyttja sömnen innebär att man i stortsätt kan äta på hela sitt vakna dygn.
Jag gör inte detta för någon viktnedgång eller så, utan jag gör det helt och hållet på grund av hälsoskäl. Tydligen ska det vara bra för mig då jag har problem med inflammerade benhinnor. När man äter så har kroppen fullt fokus på att bryta ner maten vi just stoppat i oss. Men när den är klar med det så börjar den ta hand om resten av kroppen. Men äter vi då konstant, ja då hinner inte kroppen fokusera på att återhämta kroppen riktigt. Så därför har jag valt att prova det här. Men detta ska man ju ej göra om man t.ex har problem med hetsätning, är diabetiker eller om man kanske tränar på elitnivå. Det bästa är att hitta ett sätt att leva sitt liv som passar en själv. Jag försöker hitta en livsstil som är hälsosam men också hållbar. Man ska inte gå efter vad någon annan gör till 100%. Alla är ju olika och man har olika förutsättningar =)
Nu ska jag sova och tagga inför gameday imöra. Sweet dreams⭐️