MALINJONSSON.NU

Hemmagjorda hamburgare
Igår blev det lite hemmagjorda burgare. Hade tänkt göra på älgfärs, men hade inte tid att tina upp den så köpte färsk nötfärs från köppra. Så här kommer receptet.
Detta behöver du:
Cirka 1kg nötfärs
2 tsk Salt
2 msk grovmalen svartpeppar
1msk matolja
Gör såhär:
1. Börja med att blanda samman färsen med olja, salt och svartpeppar. Jag kryddade lite extra med svartpeppar. Se hur kryddan fördelar sig i smeten och krydda lite extra om du tycker det. Knåda sedan ihop allt ordentligt så alla kryddor fördelar sig jämt i färssmeten.
2. Mät upp 150gram köttfärs (eller 90 gram om du hellre föredrar det) och gör till bollar. Platta sedan ut till en hamburgare. Använd gärna en hamburgare press om du har en sådan. Annars platta ut dem så tunna du kan, när du steker dem blir de tjockare så försök få dem rätt tunna.
3. Pensla på olja på hamburgarna och stek dem i stekpannan eller grillen. Stek på medelvärme en längre stund för bästa resultat.
4. Servera med Max Frisco-hamburgebröd, dressing, sallad, tomat, rå & rostad lök, ost och ev. ketchup och senap. Och sist men inte minst, friterade klyftpärer. Sååå gott!
 
#1 - Caroline

Så gott med hamburgare. :)