MALINJONSSON.NU

Vegetarisk lasange

Hello friday! Är inte fredagar den bästa dagen på veckan? Man har hela helgen att se framemot. Igår gjorde jag en vegetarisk lasange med keso och spenat som jag tänkte dela med mig av. Det gick ju inte så bra då jag glömde morötterna och spenaten och fick slänga på det i de sista varven men det blev riktigt gott i alla fall. Här nedan är ingridienserna på vad du behöver and how you do it. 


Detta behöver du till ca 4 pers:

1 zucchini
1 msk olivolja eller matolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
70 gram babyspenat
1 frp passerade tomater (500 gram)
6 färska pastaplattor (250 gram) (jag hade inga färska så köpte vanliga och kokade dem lite först så de blev mjuka)
250 gram keso
3 rivna morötter
1 skivad tomat
100 gram feta ost 
Salt och svartpeppar

Och så här ska du göra:

- Skär zucchinin på längden med en osthyvel och lägg det sedan på sidan.
- Hacka löken och stek den på svag värme tills den blir mjuk. Tillsätt vitlöken och vänd sedan ner spenaten i omgångar tills den mjuknat.
- Salta och peppra.
- Smörj en ugnssäker form med lite smör. Varva lasagneplattor med passerade tomater, zucchini, keso, spenatblandningen, feta ost, salt och peppar. 
- Lägg de skivade tomaterna överst och strö över riven ost.
- Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

Servera gärna med någon grönsallad, t.ex ruccola. =)

#1 - Ljuva Julia

Det ser sannerligen underbart ut :D :D