MALINJONSSON.NU

Fotboll är inte bara en sport
Så länge jag kan minnas har jag spelat fotboll. Jag vet inte hur intresset började eftersom jag var så liten, men jag minns att brorsan spelade och som lillasyster såg man ju upp till storebror. Nog för att Hassela är det bästa stället på denna jord ;) men att få ihop ett flicklag var inte så lätt så det blev att jag ofta lirade med brorsan och hans kompisar. 
Jag är otroligt glad att jag idag cirka femton år senare fortfarande håller på med detta. Utan fotbollen i mitt liv vill jag inte ens veta vart jag hade varit idag. Fotbollen har alltid fått mig att må bra, när man spelar lägger man problemen åt sidan och bara kör. Tröttnar man aldrig? Jodå, vissa perioder så har jag verkligen funderat på att lägga av. Men tack vare nära och kära och fotbollstränare som peppat mig har jag fortsatt trots att intresset kanske inte varit hundra alla gånger.
När jag tänker efter så var nog säsongen 2012 kanske egentligen är den viktigaste säsongen och året i mitt liv. Jag spelade med Bergsjö och det gick bra den sommaren. Så på hösten började jag träna med Team Hudik och där blev jag kvar över säsongen 2013 vilket också ledde till att jag fick tips om att söka fotbollsgymnasium i Hudiksvall. Det gjorde jag och det är jag otroligt tacksam över idag. För det gjorde att jag även pluggade ekonomi och juridik på gymnasiet i 3 år. Så då fick man sig en gymnasieutbildning tillslut, efter en liten vilsen tid efter grundskolan. Allt löser sig tillslut, som man brukar säga. Men det viktigaste måste jag ändå säga att jag träffat så underbara människor. Mina bästa vänner idag har jag träffat genom fotbollen och gymnasiet. Fantastiskt vad mycket mer en sport kan ge. Idag när jag inte har något fast jobb så är fotbollen min största trygghet och jag vet inte om jag skulle klara mig utan den. Jag känner mig vilsen när jag inte har någon koll på vad jag vill göra. Men en klok bekant sa till mig i höstas "Malin, det spelar ingen roll vad du gör här i livet, huvudsaken är att du får vara frisk". Det var så sant och jag kunde inte sagt det bättre själv. Får man vara frisk och ha bra människor runt om sig så ordnar det sig. 
Och så länge jag har fotbollen så kommer det gå vägen. Det är jag helt säker på. Fotboll är inte bara fotboll, det är en gemenskap som man inte får någon annanstans. So much love to this sport <3