MALINJONSSON.NU

Östersund

Nu är jag påväg hem efter fem grymma dagar i Östersund hos Vicke. Lite jobbigt att ha en av sina närmsta vänner så långt bort, men det är tur det finns telefoner. Vi tog i alla fall tillvaro på all tid vi hade tillsammans. 

Onsdagen kom jag fram på kvällen så då käkade vi bara och Vickevire hade jobbat hela dagen så hon var helt slut och vi båda slocknade innan klockan tio.
Torsdag käkade vi thaibuffé, gick på stan och fixade internet som hon varit utan i nästan 2 veckor, fattar inte hur hon klarat sig men det var nära att hon bröt ihop kan jag säga hehe. Vicke tränade på kvällen så då lagade jag lite mat som jag kunde käka under veckan, själv har hon ju lyxen att få lunch och middag varje dag.
Fredag så gymmade vi på morgonen och sen tog vi en promenad till äventyrsbadet med relax och grejer.
Lördagen spenderade vi på Multi Challenge, ett tips om man är i Östersund, gå dit. Vi körde Boda Borg, go-cart och laserhall. Sen blev det taco-kväll och film. Vi såg bland annat Livet efter dig och den var sjukt bra om man frågar mig.
Söndag och vi tog en rejäl sovmorgon. Vicky gjorde bananpannkakor till frukost med hallon och bacon som tillbehör, mycket gott. Sen blev det lite shopping på stan, bästa är att hon bor precis i city så butikerna låg alldeles intill lägenheten. Kvällen spenderade jag på gymmet medan Vicke var på fotbollsträning. Efter gymmet drog jag och handlade lite frukt och nötter som vi sedan käkade framför Johan Falk maraton. Älskar dom filmerna mer än livet, bästa som någonsin gjorts hehe.
Och idag måndag var det dags att packa väskan och dra hemåt, tråkigt att säga hejdå till Vicky men vi ses ju snart igen och nu ska jag försöka ta tag i mitt egna liv haha. Har flytt ifrån det de senaste veckorna. Jag måste skaffa mig ett riktigt jobb och få lite rutiner i vardagen. Så nu ska jag hem och fortsätta söka jobb! :-) 
Fotboll är inte bara en sport
Så länge jag kan minnas har jag spelat fotboll. Jag vet inte hur intresset började eftersom jag var så liten, men jag minns att brorsan spelade och som lillasyster såg man ju upp till storebror. Nog för att Hassela är det bästa stället på denna jord ;) men att få ihop ett flicklag var inte så lätt så det blev att jag ofta lirade med brorsan och hans kompisar. 
Jag är otroligt glad att jag idag cirka femton år senare fortfarande håller på med detta. Utan fotbollen i mitt liv vill jag inte ens veta vart jag hade varit idag. Fotbollen har alltid fått mig att må bra, när man spelar lägger man problemen åt sidan och bara kör. Tröttnar man aldrig? Jodå, vissa perioder så har jag verkligen funderat på att lägga av. Men tack vare nära och kära och fotbollstränare som peppat mig har jag fortsatt trots att intresset kanske inte varit hundra alla gånger.
När jag tänker efter så var nog säsongen 2012 kanske egentligen är den viktigaste säsongen och året i mitt liv. Jag spelade med Bergsjö och det gick bra den sommaren. Så på hösten började jag träna med Team Hudik och där blev jag kvar över säsongen 2013 vilket också ledde till att jag fick tips om att söka fotbollsgymnasium i Hudiksvall. Det gjorde jag och det är jag otroligt tacksam över idag. För det gjorde att jag även pluggade ekonomi och juridik på gymnasiet i 3 år. Så då fick man sig en gymnasieutbildning tillslut, efter en liten vilsen tid efter grundskolan. Allt löser sig tillslut, som man brukar säga. Men det viktigaste måste jag ändå säga att jag träffat så underbara människor. Mina bästa vänner idag har jag träffat genom fotbollen och gymnasiet. Fantastiskt vad mycket mer en sport kan ge. Idag när jag inte har något fast jobb så är fotbollen min största trygghet och jag vet inte om jag skulle klara mig utan den. Jag känner mig vilsen när jag inte har någon koll på vad jag vill göra. Men en klok bekant sa till mig i höstas "Malin, det spelar ingen roll vad du gör här i livet, huvudsaken är att du får vara frisk". Det var så sant och jag kunde inte sagt det bättre själv. Får man vara frisk och ha bra människor runt om sig så ordnar det sig. 
Och så länge jag har fotbollen så kommer det gå vägen. Det är jag helt säker på. Fotboll är inte bara fotboll, det är en gemenskap som man inte får någon annanstans. So much love to this sport <3 
Hello blogworld
2016 var en mix av det bästa och värsta året i mitt liv. Det började bra med en resa till Thailand med en av mina bästa vänner. Jag fyllde 20 år, jag tog studenten, fotbollsglädjen kom tillbaka, jag lärde känna nya människor och jag kände att livet var riktigt gött. Jag hade inget jobb men allt annat runt om var jag så tacksam över. Sen kom november och det var början på en jobbig period. Jag förlorade min morbror i en olycka och var även med och hittade honom, vilket har varit tufft efteråt. Och sen mitt upp i allt elende blev jag hjärtekrossad också. Men på något sätt tror jag allt har sin mening. Ibland undrar man nog vad det är för mening när det händer tråkiga saker. Men oftast så kan man lära sig något av det och gå vidare, eller börja uppskatta livet mer. Jag har valt att göra båda, men vägen dit är inte spikrak utan man får ta dagen som den kommer. Så nu startar jag en blogg där jag kan skriva av mig ibland. Att skriva har alltid varit ett sätt för mig att lätta på hjärtat, det är som terapi för själen, varesig jag skriver om vad jag gör på dagarna eller om mina tankar och känslor. Feel free to follow ♡